Lyan

“ Ik was voordat de foto’s waren genomen heel stellig over mijn lichaam en uiterlijk. Ik keek nooit naar mezelf in de spiegel met het idee van “ wauw wat staat daar een powervrouw”.
Foto’s maken vind ik dan ook echt verschrikkelijk. De fotolens die je heel diepzinnig aan kijkt maakte me zo schuw als een vos. Daarom stelde mijn therapeute ook voor om dit te doen.
Leren om met een positievere blik naar mijzelf te kijken en mijn eigen lichaam te waarderen. Ik ging dan ook met een dubbel gevoel de uitdaging aan. We spraken af in Zwolle en Ellinor gaf wel meteen een heel open en fijn gevoel bij mij. Iemand die ik wel het vertrouwen kon geven om de fotos te maken. Zo gezegt zo gedaan. In het begin liep het allemaal erg stroef. Maar na een tijdje kwamen we gezellig aan de praat en gingen de foto’s maken ook steeds gemakkelijker. Een weekje later gingen we de fotos bekijken. Hier was ik erg zenuwachtig voor, na een aantal fotos gezien te hebben merkte ik al aanmezelf dat ik relaxter naar mezelf kon kijken. Toen kwamen we al snel tot het besluit om een tweede sessie te doen in mijn eigen omgeving waar ik me dan nog prettiger voelde. Na deze shoot merkte ik aanmezelf dat ik totaal niet meer bezig was met de camera. Een heel fijn vertrouwd gevoel! Toen we deze fotos
bekeken durfde ik van mezelf te zeggen dat ik er best mag wezen. En nu niet meer met een negatieve blik naar mijzelf hoef te kijken 🙂 “.