Mariska, Justin en Harjo

Onze ervaring met Krachtig in Beeld

Wij kwamen met Ellinor in contact door een begeleidster van Struinkids. Dit is een onderdeel van Trias waar onze zoon Justin twee keer in de week naar toe gaat.
De begeleidster stelde een fotoshoot voor als een stukje verlichting van onze problematiek. We mochten zelf opzoek naar een geschikte locatie. Wij hebben gekozen voor visplaats bij het westerveldse bos. Dit met de gedachte in het achterhoofd dat onze zoon gek is op boten en er vrij veel groen en dus diertjes zijn iets waarbij hij helemaal zich zelf kan zijn.
Wij zijn met elkaar op een mooie maandagavond in mei naar de visplaats gegaan en hebben daar in ontspannen sfeer de foto’s genomen. Belangrijk in mijn ogen was dat het niet in de thuissituatie gebeurde maar ergens anders zodat Justin lekker vrij en zichzelf kon zijn. Natuurlijk heb je een paar geijkte portret foto’s, maar gelukkig is het merendeel gewone foto’s, zoals wij zijn op dit moment en belevenden we plezier aan het nemen van de foto’s.
De woensdag morgen na de fotoshoot kwamen Ellinor en de begeleidster van Justin om de foto’s te laten zien en uitleg te geven.
Door middel van de foto’s zagen we wie welke rol binnen het gezin had en hoe we met elkaar bezig waren. Door de foto werd de tijd even stil gezet en zag je de non verbale interactie tussen de verschillende gezinsleden maar ook op de omgeving. Voor mij is was dit heel wat anders dan een paar vakantie kiekjes of naar de fotograaf gaan om portret foto’s te maken. Door het moment even stil te leggen kwamen ook de rolpatronen duidelijk naar voren. Voor ons is het zeer waardevol geweest en ik denk en verwacht dat er meerdere gezinnen profijt van kunnen hebben.

Mariska, Justin en Harjo.